Последен Завет


Слово на Виссарион

Глава


Писания


Повествование на Вадим, Част1. Настъпи горещ слънчев ден. Дойде празника.
2. Завършиха постите и заедно с тях за мнозина от приелите Истината остана в миналото времето на осъзнаването им като вярващи, дойде времето на искрения бдителен стремеж да се изпълни дадената Истина.
3. Поляната до дома-храм беше пълна с радостни хора, облечени в красиви леки одежди, със светли покривала, които предпазваха главите им от жаркото слънце.
4. Звучеше малък старинен орган, от далечината се носеха псалмопения.
5. Анна, даровита певица, напуснала московската оперна сцена, защото истинната Светлина бе изпълнила призваното й сърце, събра в единен кръг братята и сестрите, пожелали да възславят Отец със своето пеене и на този ден.
6. И Учителя се обърна към събралите се и рече в Словото Си: “Жителите на селото се обръщат с молба към вас, които се стремите и вярвате на своя Отец, да се помолите за дъжд.
7. Хубава молба. Но в случая щеше да бъде по-добре за жителите на това село самите те да повярват на Бога.
8. Защото вие можете да се помолите, разбира се, и ще бъде по Волята на Бог да се излее дъжд над тези земи и да ги ороси с животворна влага.
9. Но студът на сърцата и тази немарливост на човека, който върви по вярата, отново ще създадат огън, който ще изгаря тази Земя.
10. Велика радост би било всеки човек на тази земя да осъзнае, че ще бъде спасен от своята вяра.
11. Защото, като постига даденото от Бога, той няма да е лишен от нищо, няма да изпитва нужда.
12. И тогава няма да се налага да моли Отец за помощ ­ впрочем никога не трябва да се моли за помощ.
13. Защото Отец знае нуждата на всеки човек, знае нуждите на всеки от вас.
14. И, разбира се, щом Той вижда какво ви е необходимо, Той винаги ще окаже помощ. Колкото и да е паднал човекът, Той винаги ще му окаже помощ!
15. Не бива да молите Любовта, Тя се излива безмерно и ще отиде там, където се нуждаят от Нея...
16. Неотдавна ви възвестих за това, че завършва стъпалото, на което бяхте досега. По-нататък пред вас се открива нов път.
17. Това е особено тайнство, което не се бележи с различни знаци, като онези, които можете да срещнете край пътя. Това са други знамения; които сте призвани да видите със своето разтварящо се сърце.
18. Това е особено тайнство, което ще ви помогне да чувствате още по-силно болката, ще ви помогне да почувствате отговорността, нараснала неимоверно много.
19. Защото вашите деяния не само са способни да покрият пустинята с рози; с безотговорни действия можете да сътворите пясък вместо горичка, безводен пясък, който носи гибел”.
20. И в края на Своето Слово Учителя каза: “Сега, като се хванете за ръце, ще ги вдигнете нагоре и, възславяйки трепетно своя вселюбящ Отец, великия Лъчезарен, великия Благодатен, ще излеете към света благата на своето сърце.
21. И ще почувствате огромна топлина, която ще започне да ви обгръща като огнен пламък. И това ще е вашето единство. И така, сътворете го!”
22. И около Сина Човешки се образуваха пръстени, сключени от множество ръце, и се изляха към Света трепетни минути.
23. “Да бъде Славата на Отец, Бога истинен, Бога единствен за човешкия род! Да бъде Славата на Отец!
24. А сега призовавам вълшебника, който трябва да запали огъня.”
25. И огънят се разгоря за очистване на помислите и за умиване на сърцата на хората.
26. И всички, следвайки Учителя, се приближиха към дългата маса, отрупана с празнични хлябове и с първите зеленчуци за сезона.
27. И Синът Човешки благослови тази храна и ядоха от нея с радостни усмивки.
28. А после се състояха разговори между щастливите сърца, последвани от хора и песни.
29. Имаше танци на света, които Сергей Старшият организира в дружен кръг.
30. И празникът продължи през целия ден, докато вечерта напомни за себе си, като се промъкна чрез оранжевите отблясъци на залеза.
© Екодвижение "На Зазоряване", вход
Page vissarion.chapters.vadim.4.33 included.