Последен Завет


Слово на Виссарион

Глава


Писания


Повествование на Вадим, Част1. В средата на септември Сина Човешки пристигна на кубанска земя.
2. Краснодар, градът на предначертаното рождение, Го посрещна с топлите слънчеви лъчи на още незавършилото лято.
3. Родният дом за няколко часа прие Виссарион за разговор с Анатолий, баща на Сина Човешки.
4. Из въздуха се носеше аромат на узрели дини. Сладкият вкус на зряла мекота изпълваше устата с познатия от детството сочен хрупкав аромат.
5. Анатолий разказа за трудно осъщественото си желание да пристигне в Сибир и с усмивка наблюдаваше как Виссарион и Вадим ядяха голяма диня, чиято вътрешност беше покрита със захарни кристалчета.
6. Вечерта на същия ден в Славянск на Кубан звуча Послесловието.
7. Този град и радушното семейство, което прие пътниците, станаха за два дни дом на Сина Човешки, а много последователи на Истината пристигнаха от различни места на Краснодарския край, за да видят и чуят Учителя.
8. Срещите с Учителя бяха организирани от Татяна от Керч, която до срещата си с Виссарион беше учител за много хора. И сега тези хора дойдоха чрез Татяна на среща с единствения Учител.
9. Вечерта на следващия ден, след проповед в Приморско-Ахтарск, последователите на Христос се събраха на голяма маса в двора на вече родния дом в Славянск на Кубан.
10. И дойде при тях Сина Човешки и стоя с тях в дълго мълчание, докато чадата зажадуваха за среща с Него, ненаситили се на Неговото присъствие.
11. А прибирайки се в дома, Той каза на някого: “Самотата е, когато в сърцето няма никой. Но нима вярващият човек може да бъде самотен, нали в неговото сърце е Отеца”.
12. В неделния ден имаше срещи с Учителя в Темерюк и Краснодар.
13. Един от въпросите към Сина Човешки беше: “Има ли църквата право да прилага анатема?”
14. Виссарион отговори: “Сега църквата е лишена от това право.
15. Тя, както всички, е в състояние на съд за своите собствени стъпки.
16. Защото, ако някога съм дал на хората правото за това, сега по Волята на Отца отменям това право!”
17. В Краснодар залата беше изпълнена с желаещи да се срещнат с Учителя, дошли от Краснодар и кубанските села, от Ростов и Таганрог, за да видят Сина Човешки.

© Екодвижение "На Зазоряване", вход
Page vissarion.chapters.vadim.5.16 included.